Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Massive Attack - Paradise Circus


_Ανέκαθεν οι άνθρωποι έθεταν όρια δημιουργώντας κοινωνικά πλαίσια και δομές για την αποφυγή του απρόβλεπτου, ενίσχυση του συντηρητισμού και εν συνεχεία την φραγή οποιουδήποτε νεωτερισμού που θα μπορούσε να κλυδωνίσει το σύστημα.

_Παρά ταύτα οποιοδήποτε τέτοια προσπάθεια έχει αποτύχει τραγικά γιατί μέρος της ανθρώπινης φύσης είναι οι έννοιες και πράξεις, εναλλαγή, αναζήτηση, εξερεύνηση οι οποίες συνδράμουν και συμπράτουν με την εντροπία και την τάση της φύσης προς την αταξία.

_ Όσο πιο συντηρητικός είναι ο φορέας θεσμοθέτησης κανόνων, τόσο πιο έντονη είναι και η τεκμηρίωση η οποία στην επιτομή της μπορεί να είναι και άμεσος εκφοβισμός με μόνη κατευθυνούμενη και υποκινούμενη ελπίδα το αρχικό συμφέρον του φορέα.

_Το Paradise Circus επισημαίνει την τάση του ανθρώπου για έρωτα, ερωτισμό και περιπέτεια που παραλύει όλες τις κανονιστικές συνθήκες και καυτηριάζει την δαιμονοποίηση που γίνεται από το σύνολο της κοινωνίας ως θύτες, αλλά παράλληλα οι ίδιοι πέφτουμε/νε θύματα της ανθρώπινης φύσης μας. Ανθρώπινα κατασκευάσματα αποφυγής ερωτικών περιπλέξεων όπως ο γάμος, οι νόμοι, οι δημόσιοι λιθοβολισμοί και θανατικές καταδίκες σε άλλες χώρες αποδεικνύεται ότι είναι αδύναμοι μπροστά στα ατομικά θέλω.






ΥΓ. _Το φως κ τα χρώματα πιθανόν να είναι σε σκληρή αντίθεση μεταξύ τους, δηλώνοντας τις στιγμιαίες εκφάνσεις που προκύπτουν στην ζωή μας. Ενδεχομένως να είναι υπό την μορφή ηλιακτίδων μέσα σε σκοτεινό δωμάτιο, με δυνατότητα εναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου