Σάββατο 22 Μαΐου 2010

10 εις την τρίτη_


δράση V : οι κύβοι 5x5x5 εκ. εγκιβωτίζονται στην αρχική κατασκευή 60x60x60 εκ. Το νήμα αντικαθίσταται με αγώγιμο σύρμα. Η επαφή της πολυστερίνης με το θερμασμένο σύρμα προκαλεί καύση σε αυτή δημιουργώντας νέους χώρους. Έχουμε πλέον την μετατροπή της ακτίνας φωτός σε χώρο, κάτι που αποτελούσε μέρος της συνολικής μελέτης. ΟΙ χώροι που δημιουργούνται από την επαφή των δύο υλικών αλλάζουν συνεχώς καθώς το κενό της κατασκευής 60x60x60 συμπληρώνεται-δομείται και η επαφή της πολυστερίνης και του σύρματος πυκνώνει.



________

_


Η μηχανή παραγωγής χώρου που δημιουργείται από την επαφή του σύρματος με την πολυστερίνη αρχίζει να παράγει χώρους, αρχίζει να μετατρέπεται η φωτεινή ακτίνα σε χώρο αλλά δεν αποκτά την πύκνωση που αποτελούσε μέρος του πειράματος. Το φως σμιλεύει τον όγκο αλλά δεν προκαλεί εκπλήξεις και ανατροπές. Μερική επιτυχία δημιουργίας χώρου. Σκέψεις για μικρότερη κλίμακα κατασκευής ώστε να γίνει πιο ελεγχόμενο το πείραμα και να δω αν τελικά το φώς σμιλεύει χώρο.



δράση VΙ : αλλαγή της κλίμακας κατασκευής. Διαστάσεις κύβου 30x30x30 εκ. Κλίμακα 1:2. Δημιουργείται ταυτόχρονα και ένα κύβος από πολυστερίνη, μια μάζα διαστάσεων 26x26x26. Η μάζα αυτή εγκιβωτίζεται στον κύβο και καθώς κινείται κόβεται, σμιλεύεται εσωτερικά.


________




_


_____

τομή του κύβου σε επιμέρους κύβους για να υπάρχει οπτική επαφή με το αποτέλεσμα που προκάλεσε η καύση στο υλικό. Για να εμφανιστούν οι χώροι, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς μια και οι όψεις του κύβου είναι καθαρές:


______



εμφάνιση των χώρων που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της μάζας:


______________

σχεδιαστική αναπαράσταση των χώρων που δημιουργήθηκαν:



___


___


___


___




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου