Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Clint Mansell - Death is the Road to Awe.












To Death is the Road to Awe αποτελεί το soundtrack της πανέμορφα περίεργης ταινίας του Aronofsky "the fountain", συνεργασία του Clint
Mansell με τους Kronos Quartet και τη συμμετοχή των Mogwai.
Ορχηστρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία δίνουν στο κομμάτι οργανικό συναίσθημα και το ανθρώπινο στοιχείο που αναπνέει. Ο ήχος διατομικός και πολυεπίπεδος, εναλλασόμενος από οδυνηρός και τραγικός σε όμορφος και συγκινητικός ταυτόχρονα. Το απαλό και ευγενικό πιάνο διαμορφώνει δραματικό και ζοφερό χαρακτήρα. Τα έγχορδα δίνουν βάρος, επική διάσταση και λειτουργούν σαν υπνωτικός παλμός. Το κομμάτι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μουσική εκδοχή του sex. Στο μεγαλύτερο μέρος του η μουσική είναι επαναλαμβανόμενη, με αυξανόμενη ένταση μέχρι που καταλήγει στο αποκορύφωμα της.
Τα βασικά μοτίβα πότε βγαίνουν μπροστά και πότε φεύγουν στο background, oι συγχορδίες πιάνου επικαλύπτονται από το κουαρτέτο (δυο βιολιά, βιόλα και τσέλο), οι Mogwai με τις ηλεκτρικές κιθάρες και κρουστά ή drum machines διογκώνουν τον ήχο παράλληλα με την ορχήστρα κι εξαφανίζονται πάλι, αφήνοντας τους Kronos Quartet να τελειώσουν με κομψότητα και χάρη. Ακουστικά, ηλεκτρικά όργανα και χορωδία συνδυάζονται δημιουργικά, τα drones των Mogwai δίνουν χαρακτήρα επικό, χωρίς να στερούν από τις συνθέσεις ζωηρότητα ή συναίσθημα.

Kronos Quartet: Ίσως το περισσότερο πολυάσχολο κουαρτέτο εγχόρδων του πλανήτη.
Clint Mansell: Γνωστός από τα 80s, πετυχημένος ως συνθέτης soundtracks.
Mogwai: Από τους πρωτοπόρους, διασημότερους και επιδραστικότερους του post-rock κινήματος.





Λέξεις κλειδιά

1. Οργανικό συναίσθημα
2. Αναπνοή
3. Δίνη
4. Υπνωτικός παλμός
5. Δεός - Δράμα

Μεταφορές
1. Δίνη - Δερβίσης - Guggenheim
2. σπειρωειδώς ξεφλουδισμένο πορτοκάλι
4. Ζωή/Έρωτας/Θάνατος ως Θερμότητα - Ψυχρότητα
5. Κοιμητήριο ( Peter Eisenman - Holocaust memorial)















Chernikov













Ιδέα : Whirl City











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου